Kompanija Neoplanta, članica Nelt grupe, donirala je preko 118.000 proizvoda u vrednosti od 12,7 miliona dinara humanitarnim organizacijama širom Srbije, čime je podržala zajednice koje se bave pružanjem pomoći najugroženijima.

Donacija obuhvata 115.000 komada pašteta Patelina u različitim ukusima (pileća, ćureća, junior i pileća pikant) i 3.700 komada goveđeg nareska.

“Ponosni smo i srećni što možemo pružiti podršku organizacijama koje prave neizmernu promenu u životima ljudi širom Srbije. Neoplanta veruje u odgovornost prema zajednici, društvu i okolini i ovom donacijom želimo doprineti stvaranju bolje budućnosti, pružiti podršku onima kojima je ona najpotrebnija i zajedno sa našim partnerima graditi održivije i humanije društvo. Mi kao proizvođači hrane ne smemo da dozvolimo da u 21. veku bude gladnih, zato osećamo potrebu da damo doprinos rešenju ovog problema”, istakao je direktor Neoplante, Aco Tomašević.

Donacije su raspodeljene sledećim organizacijama: Banka hrane Beograd, Banka hrane Vojvodine, Centar za socijalni rad Šabac, Organizacija Prijatelj u nevolji i Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka za Versko dobrotvorno starateljstvo.

Ova akcija predstavlja samo jedan deo trajnog angažovanja kompanije Neoplanta na društveno odgovornim projektima, koja godinama doprinosi unapređenju kvaliteta života u zajednicama koje je okružuju i deo su njenog poslovnog delovanja.