Foto: Samsung

Beograd, 8. jula 2024. – Samsung predvodi inovacije digitalnog zdravstva, i pomaže u praćenju zdravlja, dobre forme i kondicije s objedinjavanjem uvida i merenja, a kako bi korisnicima omogućio jasno i detaljno wellness iskustvo. Pristup počinje s jednostavnijim i tačnijim praćenjem zdravlja, uz pomoć Samsung BioActive senzora, koji korisnicima pruža detaljnije i preciznije lične zdravstvene podatke.

U sklopu svoje misije, Samsung ponovno podiže lestvicu, predstavljanjem nove generacije ovog senzora, koji će premijeru imati u  sledećoj generaciji Galaxy Watch pametnog sata, a omogući će napredne prediktivne i preventivne wellness karakteristike, koje do sada nisu viđene na nosivim uređajima, uz tačnija merenja zdravstvenog stanja.

Predstavljamo novi Samsung New BioActive Senzor

Potpuno novi BioActive senzor ključan je za pružanje boljih preventivnih zdravstvenih iskustava na sledećoj generaciji Galaxy Watch sata, s poboljšanjima dizajna koja omogućavaju još preciznije uvide u zdravlje. Samsung inženjeri fokusirali su se na tri nadogradnje novog senzora: poboljšanje performansi fotodioda koje primaju svetlost, dodavanje dodatnih boja dioda koje emituju svetlost (LED) i njihovo optimalno raspoređivanje po senzoru.

Samsung je više nego udvostručio performanse svake fotodiode, uspešno smanjujući broj potrebnih za održavanje kapaciteta s osam na četiri. Ovaj redizajn oslobodio je dodatni prostor za integraciju većeg broja raznolikih LE dioda i osigurao njihov optimalan smeštaj preko senzora. Novi senzor sada uključuje plave, žute, ljubičaste i ultraljubičaste diode uz povećan broj zelenih, crvenih i infracrvenih dioda. S integracijom i rasporedom ovih LE dioda, fotodioda i posebno dizajniranim fotodiodama, Samsung ide korak dalje u inovacijama i sada može nastaviti s neistraženim aspektima praćenja zdravlja na nosivim uređajima.

Donošenje veće tačnosti i novih mogućnosti za preventivno zdravlje

Optimalna raspodela zelenih, crvenih i infracrvenih LE dioda postavlja nove standarde u tehnologiji nosivih uređaja, i poboljšava tačnost i omogućava izuzetne performanse u širokom nizu zdravstvenih merenja. To novom BioActive senzoru omogućava preciznije merenje broja otkucaja srca, kvaliteta sna, krvnog pritiska, nivoa kiseonika u krvi i nivoa stresa. Čak je i merenje otkucaja srca tokom intenzivnih treninga 30 % tačnije u poređenju sa prethodnikom.

Različitije boje LE dioda i novodizajnirane fotodiode otvaraju nove mogućnosti i korisnicima omogućavaju bolje predviđanje trendova i preduzimanje proaktivnih koraka za preventivnu negu. Prva od ovih karakteristika biće Indeks naprednih krajnjih proizvoda glikacije (AGE) — koji su pokazatelji metaboličkog zdravlja i biološkog starenja, pod jakim uticajem ukupnog načina života i navika u ishrani. Korišćen kao biološki marker sa uvidom, ovaj indeks pruža sliku biološkog uzrasta korisnika, kako bi im pomogao da donesu bolje odluke o svom zdravlju i radu ka zdravijoj budućnosti. Dodavanje AGE indeksa je samo jedna od mnogih novih naprednih funkcija planiranih za sledeći Galaxy Watch.

Sledeći Galaxy Watch će doneti poboljšane i inteligentnije alate za zdravlje i dobrobit, kako bi pomogli korisnicima da postignu svoje ciljeve, zaključeno je prilikom predstavljanja.

###

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistemskih LSI, livnica i LED rešenja i pruža besprekorno iskustvo povezanosti, kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na https://www.samsung.com/rs/news/