Linija uključuje mašinu za veš sa A-40% dodatnom uštedom energije zahvaljujući tehnologiji Bubble Shot uz niz AI funkcija poput AI Ecobubble™, AI pranja i AI načina rada za energiju kao i razne druge nove funkcije

Samsung Electronics najavio je lansiranje nove linije mašina za pranje veša u Europi. Prvi put je predstavljena na globalnom događanju „Dobrodošli u BESPOKE AI“ koji se održava u les Pavillon des Étangs u Parizu, koji korisnike direktno povezuje sa Samsung Bespoke AI iskustvom.

„Znamo da postoji velika prilika da mašine za pranje veša doprinesu energetski efikasnijem načinu života”, rekao je Moohyung Lee, izvršni potpredsednik i rukovodilac tima za korisničko iskustvo u poslovanju digitalnih aparata (DA) u kompaniji Samsung Electronics. „Našom najnovijom linijom mašina za pranje veša, Samsung čini korak u postizanju tog cilja, dok istovremeno revolucionira iskustvo pranja veša.”

Modeli prikazani na događanju lansiraju se u četiri serije proizvoda. To uključuje modele A-10% i A-20% s dodatno visokom energetskom efikasnošću u opcijama kapaciteta od 9 kg i 11 kg, kao i mašinu za pranje veša A-40% sa dodatno visokom energetskom efikasnošću kapaciteta 11 kg. Potrošačima se tako osigurava da je svaki izbor iz linije izuzetno energetski efikasan. Osim toga, zahvaljujući tehnologiji SpaceMax™ koja je nasleđena iz prethodne linije, novi proizvodi omogućavaju veliki kapacitet od 11 kg unutar dubine od 60 cm, što olakšava instalaciju te dolazi s estetski privlačnim Bespoke dizajnom.

Efikasnije od “A” razreda zahvaljujući naprednim tehnologijama kompanije Samsung

Nova linija mašina za pranje veša donosi značajne uštede energije kod procesa pranja rublja, a najznačajniji uspeh postiže model sa dodatnom uštedom energije A-40%. Samsung primenjuje napredne tehnologije koje prvi put uvodi u svoju liniju mašina za pranje veša kako bi postigao do 40 % manju potrošnju energije od minimalnih zahteva za energetsku efikasnost za ocenu razreda A.

Ključna tehnologija koja vodi dodatnoj uštedi energije je Bubble Shot. Ona raspršuje sapunicu unutar bubnja na vrhu odeće povlačeći je kroz cirkulacijsku pumpu. To olakšava natapanje odeće i omogućuje ravnomerno prodiranje deterdženta, čime se povećava ukupna efikasnost pranja. Bubble Shot tehnologija takođe pomaže korisnicima da uštede vodu i skrate vreme trajanja ciklusa prilikom korišćenja ciklusa pamuka. Koristi se do 20 % manje vode u odnosu na konvencionalne mašine za pranje veša. Gustoća deterdženta u vodi postaje veća iako je količina deterdženta ista, što poboljšava efikasnost pranja dok skraćuje vreme ciklusa pranja za do 25 %.

S AI Energy Modeom u SmartThings Energy, praćenje potrošnje energije dodatno se proširuje. Korisnici mogu pratiti svoju dnevnu, nedeljnu i mesečnu potrošnju energije, pri čemu se funkcija može koristiti čak i za procenu mesečnih računa za struju korisnika. Ako bi mesečni račun za električnu energiju mogao premašiti cilj korisnika, SmartThings Energy može uključiti način uštede energije, koji pametno smanjuje potrošnju energije do 70 % u usporedbi s pranjem u toploj vodi.

Poboljšanje korisničkog iskustva pomoću tehnologija temeljenih na veštačkoj inteligenciji

Nova ponuda poboljšava energetsku efikasnost, a osnovne funkcije olakšavaju korisnicima pravilnu brigu o njihovom vešu.

AI Ecobubble™ omogućuje prilagođavanje programa prema odeći. Zavisno od detektovanom tipu tkanine, prilagođava količinu mehurića koji brzo uklanjaju prljavštinu i mrlje, kao i vreme pranja, temperaturu vode i brzinu centrifuge. Tako odeću pere jednako efikasno u hladnoj vodi kao i u toploj, smanjujući potrošnju energije do 70 % u poređenju sa pranjem u toploj vodi. Takođe štiti boju i teksturu odeće do 45.5 % boljom negom tkanine.

Osim toga, AI Wash nežno, ali temeljno pere odeću sa manje vode i deterdženta. Pomoću naprednog senzora, AI Wash detektuje težinu i mekoću tkanine u punom bubnju te aktivno prati nivo prljavštine. Koristi prikupljene informacije kako bi dozirao odgovarajuću količinu vode i deterdženta te kontinuirano prilagođava vreme potapanja, ispiranja i centrifugiranja za najbolje rezultate. Kao rezultat toga, AI Wash poboljšava efikasnost pranja i smanjuje otpad.

Širok spektar impresivnih funkcija za pranje rublja

Samsung je primenio i proširio funkcije u tri važna područja iskustva pranja odeće ― smanjenje ispuštanja mikroplastike, jednostavnost upotrebe i vreme pranja. Evo kako:

Less Microfiber™ ciklus: Svi modeli u ponudi dolaze sa standardnim ciklusom Less Microfiber™. Kreiran je kako bi odeća manje otpuštala mikroplastiku koja završava u odvodnoj vodi. Prilagođavanjem brzine okretanja motora i intenziteta pranja, ovaj ciklus smanjuje količinu mikrovlakana otpuštenih u odvod za do 54 %.

Detergent Scan i Care Label Scan: SmartThings Clothing Care korisnicima nudi nove funkcije za jednostavno korišćenje mašine za pranje veša. Detergent Scan omogućuje korisnicima lako korišćenje odgovarajuće količine deterdženta ili omekšivača. Nakon što korisnici skeniraju svoj deterdžent ili omekšivač pomoću SmartThings aplikacije, informacije se šalju mašini za veš kako bi dodala odgovarajuću količinu za pranje veša. Dodatno, korisnici mogu pronaći funkciju Care Label Scan. SmartThings verifikuje i prenosi uputstva za pranje mašini za veš kako bi odeća bila tretirana ispravno prema etiketi za održavanje koje su korisnici skenirali.

Super Speed: Sa Super Speed, ciklusi mogu biti završeni u samo 39 minuta. Ovo kratko vreme pranja omogućeno je pomoću QuickDrive™ tehnologije, koja dinamički pomera odeću. Vreme ispiranja takođe je skraćeno korišćenjem Speed Spray-a, koji snažnim mlazom vode brzo uklanja ostatke deterdženta. Mašina za pranje veša takođe ubrzava brzinu centrifuge zavisno od količine veša kako bi brzo osušila odeću.

Za više informacija posetite stranicu https://www.samsung.com/rs/

 ###

O  Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih uređaja, mrežnih sustema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.