Foto: Vladimir Jovanović

U petak 9. maja 2024. Mačkov podrum je svečano novu vinoteku Hopovo.

Vinoteka Hopovo je prostor koji nije zamišljen kao puka vinoteka već i kao gastronomski dućan sa željom da se u gastronomskom smislu predstavi najlepše što Fruška gora i Srem mogu da ponude i da se na taj način doprinese obogaćivanju turističke ponude i učvršćivanju identiteta ovog kraja. 

Predsednik opštine Irig, Tihomir Stanić, je presekao crvenu vrpcu i svečano obeležio početak rada ovog objekta. U svom obraćanju istakao je podršku opštine naporima svih privrednika čije se aktivnosti uklapaju u strategiju razvoja opštine, a okosnice te strategije čine upravo vinogradarstvo i turizam.

Sava Jojić, osnivač Mačkovog podruma, je napomenuo da je Fruška gora jedinstven teroar i podneblje u kojem se rađa ne samo izvrsno grožđe već i druge kulture, i da kroz ovaj koncept želimo da ih približimo potrošaćima i turistima.

Svi pristuni su mogli i da degustiraju sve proizvode iz ponude, a svi kupci do kraja promotivnog perioda, 12. maja, mogu očekivati poklone i nagrade.

Vinoteka se nalazi u ul. Kralja Petra 32, na samom izlazu iz Iriga ka Novom Sadu. Radno vreme je svakog dana od 10:00 do 17:00 časova.