Nagrade za inovacije sajma CES® 2024 dodeljene kompaniji Samsungza proizvode sa vodećom tehnologijom u svojoj klasi

Beograd, 15. novembar – Samsung Electronics globalni lider u tehnologiji, objavio je da su njegove najnovije tehnologije osvojile Nagrade za inovacije sajma CES® 2024 u različitim kategorijama proizvoda.

Ove nagrade znače da je Asocijacija potrošačke tehnologije(CTA)® ponovo odala priznanje kompaniji Samsung za posvećenost razvoju proizvoda i usluga koje vode u budućnost. Takođe su znak pozitivnih promena koje dolaze, a kompanija vredno radi na razvoju svoje vizije pametnije, održivijeg sveta i uvođenju još ambicioznijih inovacija naredne godine.

Samsung je osvojio priznanja u različitim kategorijama proizvoda, uključujući mobilne uređaje, televizore, audio uređaje, projektore, monitore i kućne aparate. Ove nagrade potvrđuju kako Samsung – od revolucionarnog razvoja sklopivih telefona do održivijeg načina života ljudi – pomera granice mogućeg i svojim korisnicima pruža povezanije, prilagođenije i pogodnije iskustvo.

CES® 2024, najveći i najuticajniji tehnološki sajam na svetu, biće održan od 9. do 12. januara u Las Vegasu.

Dobitnici Nagrada za inovacije:

Galaxy Z Fold5 i za digitalnu obradu fotografija i za mobilne uređaje, dodatnu opremu i aplikacije – Model Samsung Galaxy Z Fold5 se odlikuje neprikosnovenim iskustvom među sklopivim uređajima uz profesionalni kvalitet kamere i moćnije i inteligentnije performanse i predstavlja najtanji Samsung Galaxy Fold model, zahvaljujući novom dizajnu fleksibilne šarke.

I sklopljen i otklopljen, Galaxy Z Fold5 predstavlja nezaobilaznog saputnika u radu i zabavi. Uz unapređenu funkciju višestrukih prozora, možete lako da prelazite sa prezentacije na beleške i kalendar. Ili da uređaj postavite na radni sto kao računar uz taskbar. Takođe možete da pravite fotografije bez korišćenja ruku iz kreativnih uglova uz funkciju fleksibilne kamere.

Serija Galaxy Watch6 satova za fizičku kondiciju i sport – Novi Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovi nude personalizovano vođenje za zdravlje, svrsishodan dizajn i unapređeno mobilno iskustvo da biste bili informisaniji i zdraviji – a sve to uz lakši pristup direktno sa ručnog zgloba.

Ispunjavajući obavezu demokratizacije naprednog praćenja zdravlja i alata za fizičku kondiciju, serija Galaxy Watch6 nudi sveobuhvatne funkcije za zdravlje i moćne performanse, od vođenja za san i fizičku kondiciju do uvida u ishranu. Predstavlja deo Samsung filozofije osmišljavanja novih i pogodnih načina da korisnici bolje razumeju svoje zdravlje i fizičku kondiciju – i preduzmu odgovarajuće korake.

Galaxy Buds FE za slušalice i lične audio uređaje – Dizajn i performanse Samsung Galaxy FE uređaja u obzir uzimaju mišljenje i reakcije korisnika za sjajne funkcije po odličnoj vrednosti. Galaxy Buds FE slušalice nastavljaju tu tradiciju brojnih najnovijih Galaxy inovacija za manje novca.

Galaxy Buds FE slušalice nude izuzetan zvuk uz moćan bas, kao i napredno aktivno eliminisanje buke (ANC) i jasnije pozive. Uz ergonomičan dizajn i različite veličine bubica i vrhova, Galaxy Buds FE slušalice udobno i bezbedno prianjaju i savršeno se uparuju sa drugim Samsung uređajima kao što su pametni telefon, tablet, PC ili čak TV uređaj za svakodnevnu upotrebu po odličnoj ceni.

Samsung Health za mobilne uređaje, dodatnu opremu i aplikacije – Samsung je posvećen pružanju novih alata koji korisnicima unapređuju život. Uz aplikaciju Samsung Health, korisnici na raspolaganju imaju nove revolucionarne funkcije za zdravlje na seriji Galaxy Watch koje nude uvid u fizičko stanje kao nikada pre.

Samsung Health pruža personalizovanije, intuitivnije iskustvo praćenja fizičkog stanja da biste bili zdraviji. Tu spada analiza trčanja u realnom vremenu, bezbednosne funkcije koje su uvek uključene i prilagođeno vođenje za san. Bez obzira koji su vam ciljevi vezani za zdravlje, Samsung Health je osmišljen da vam pomogne da ih ispunite uz detaljne uvide na osnovu kojih možete da delujete.

Samsung Food – Nedavno pokrenuta aplikacija Samsung Food koristi naprednu AItehnologiju da poboljša prednosti koje korisnici imaju od Samsung aplikacija, pametnih kućnih aparata i uređaja – i u skladu sa tim je nagrađena u AI kategoriji. Zasnovana je na Samsung najsavremenijoj Food AItehnologiji i funkcioniše zajedno sa Samsung SmartThings Cooking servisima i Samsung Family Hub+ frižiderima. Među glavnim funkcijama su personalizovane preporuke recepata na osnovu ciljeva ishrane i nivoa aktivnosti korisnika i pristup različitim kulinarskim zajednicama gde mogu da se razmenjuju recepti i saveti.

SmartThings Energy – Aplikacija SmartThings Energy, nagrađena u kategoriji pametnog doma, omogućava korisnicima da bolje kontrolišu svoj karbonski otisak i smanje mesečni račun za struju. Nudi AI energetski režim rada, koji prati energetsku potrošnju povezanih aparata i automatski prilagođava njihov rad da bi se potrošnja smanjila, dok nova funkcija svesti o ugljeničnom intenzitetu pruža uvid u lokalnu energetsku proizvodnju i ugljenični intenzitet. Takođe automatski prilagođava uređaje uključene u programe zahteva potrošnje, što korisnicima pomaže da osvoje novčane nagrade i uštede tokom perioda velike energetske potrošnje.

Filter za manje mikrovlakana – Nagrađen u kategoriji održivosti, filter za manje mikrovlakana je spoljašnji filter za mašinu za veš koji može da smanji ispuštanje mikrovlakana tokom ciklusa pranja. Upotreba mašine za veš četiri puta nedeljno sa ovim filterom može da smanji količinu mikrovlakana jednaku osam plastičnih boca od 500 ml godišnje. Uz instaliranu Wi-Fi vezu, korisnici mogu da proveravaju status filtera na aplikaciji SmartThings i dobijaju obaveštenja kada je potrebno čišćenje ili zamena.

Exynos Connect U100 – Nagrađen u kategoriji primenjenih tehnologija, Samsung Exynos Connect U100 predstavlja ultraširokopojasno (UWB) rešenje koje pruža izuzetno precizne informacije o udaljenosti i lokaciji mobilnih, automobilskih i IoT uređaja.

Merenjem vremena dolaska i 3D ugla dolaska, Exynos Connect U100 ostvaruje tačnost od nekoliko centimetara i manje od pet stepeni, što ga čini posebno pogodnim za praćenje lokacija u izazovnim