Keith-Haring_dl6

Dvanaest savremenih remek-dela od sada dostupno milionima korisnika širom sveta na aplikaciji Samsung Art Store

Samsung Electronics, globalni lider u sektoru ekrana, danas je objavio da je nova kolekcija čuvenih dela Kita Heringa dostupna na platformi Samsung Art Store1 od 1. decembra. Kolekciju čine dvanaest2 najistaknutijih dela iz XX veka ovog legendarnog umetnika, čime njegovo neizbrisivo nasleđe ulazi u domove širom sveta.

Keith-Haring-Radiant-Baby

„Veoma smo srećni što snagu i vitalnost ovog velikog savremenog umetnika uvodimo u Samsung Art Store“, izjavila je Selin Sengsuk Han, izvršna potpredsednica sektora ekrana u kompaniji Samsung Electronics. „Kit Hering je stvorio vizuelni jezik koji je prepoznatljiv širom sveta i izuzetno nam je drago što ova umetnička dela možemo da ponudimo na digitalnoj platformi kako bi naši globalni korisnici mogli u njima da uživaju u svom domu.“

Kit Hering, jedan od najistaknutijih mladih umetnika svog vremena, bio je pravi predstavnik urbane ulične kulture Njujorka 80-ih godina prošlog veka. Inspirisan uličnom umetnošću kao odlikom ovog grada, Hering je počeo da izlaže svoje radove u galerijama i muzejima širom sveta. Takođe je učestvovao u projektima društvenog osvešćivanja kao što su kampanje opismenjavanja i inicijative u okviru borbe protiv side.

Keith-Haring-Retrospect

Korisnici platforme Samsung Art Store sada mogu da prikazuju dela kao što su „Beba koja zrači“, „Retrospektiva“ i „Bez naslova (Psi koji plešu)”, čime ova čuvena Heringova umetnička dela postaju dostupna većem broju korisnika širom sveta. Kolekcija je posebno odabrana i prilagođena za 16:9 ekran The Frame TV uređaja.

„Saradnja sa platformom Samsung Art Store je predstavljala odličnu priliku da se legendarna umetnička dela Kita Heringa podele sa svetskom publikom“, rekao je Dejvid Stark, osnivač i predsednik Artestara, međunarodne agencije za licenciranje brendova i savetovanje koja zastupa Fondaciju Kita Heringa. „Kit je živeo pod motom da je „umetnost za svakoga“ i The Frame televizori omogućavaju da njegov rad uđe u domove i poštovalaca i onih kojima ranije nije bio poznat. Nadamo se da će ova kolekcija pobuditi interesovanje za Heringa i njegovu zaostavštinu.“

Tokom svoje karijere, Hering je stvarao umetnost ne samo iz kreativnih pobuda, već i za dobrobit svoje zajednice. Izradio je brojne murale, skulpture i slike za bolnice, udruženja za pomoć siromašnoj deci i razne lokalne zdravstvene organizacije. Njegova fondacija je posvećena saradnji sa muzejima, galerijama, izdavačima i organizatorima umetničko-edukativnih programa koji slave njegov rad. Hering je bio tema nekoliko međunarodnih retrospektivnih izložbi i njegova dela se nalaze u značajnim privatnim i javnim kolekcijama, uključujući Muzej moderne umetnosti, Muzej američke umetnosti Vitni i mnoge druge.

Keith-Haring-Untitled_Dancing-Dogs

Od pokretanja platforme Samsung Art Store 2017. godine, Samsung ostvaruje partnerstva sa istaknutim umetnicima, muzejima i umetničkim galerijama kako bi korisnicima omogućio da se upoznaju sa remek-delima i neprocenjivim kolekcijama u udobnosti svog doma. Pored ove kolekcije, Samsung Art Store nudi na hiljade drugih digitalnih umetničkih dela velikih majstora kao što su Gustav Klimt, Kandinski i Van Gog i digitalne umetničke kolekcije najvećih svetskih institucija, među kojima su Tejt u  Londonu, Muzej Prado u Madridu i Muzej Belvedere u Beču. Za više informacija o The Frame televizorima i platformi Samsung Art Store posetite samsung.com.