Gigant stekao sertifikat za smanjenje ugljeničnog otiska proizvoda od organizacije TÜV Rheinland za Neo QLED, OLED i Lifestyle TV uređaje za 2024. godinu 

Foto: Samsung

Osam serija proizvoda linije za 2024. godine je steklo sertifikat za smanjeni ugljenični otisak u poređenju sa prošlogodišnjim modelima, čime je dodatno proširen sertifikovani asortiman kompanije 

Cilj kompanije Samsung je da u 2024. godini stekne sertifikate za ugljenični otisak proizvoda i smanjenje ugljeničnog otiska proizvoda za preko 60 modela 

Beograd, 5. februar 2024 – Samsung Electronic objavio je da je osam serija proizvoda njegovih Neo QLED 4K i 8K, OLED i The Frame linija za 2024. godinu dobilo sertifikat za smanjenje ugljeničnog otiska proizvoda koji dodeljuje TUV Rheinland, nezavisna međunarodna organizacija za testiranje, proveru i sertifikaciju. Ovaj sertifikat potvrđuje smanjenje ugljeničnog otiska ovih proizvoda u odnosu na prošlogodišnje modele i služi kao dokaz napora kompanije da iz godine u godinu smanjuje ugljenične emisije. 

„Naša odgovornost kao vodećeg proizvođača televizora u svetu je da stvaramo proizvode koji redefinišu mogućnosti TV uređaja, ali i jačaju napore u oblasti održivosti“, izjavio je Jangže Kim, izvršni potpredsednik sektora za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics.

„Čestitamo kompaniji Samsung Electronics. Izdavanje sertifikata za smanjenje ugljeničnog otiska proizvoda potvrđuje posvećenost kompanije Samsung ekološkoj održivosti i veliki trud uložen da se smanje ugljenične emisije u borbi protiv klimatskih promena“, rekao je Frenk Holcman, globalni potpredsednik za energetski sektor u organizaciji TÜV Rheinland, „Ovo priznanje će svakako unaprediti reputaciju brenda i poverenje korisnika, čime će kompanija dodatno učvrstiti svoj položaj jednog od vodećih učesnika na globalnom tržištu elektronike.“ 

TÜV Rheinland je izvršio procenu emisija štetnih gasova za Samsung TV proizvode tokom njihovog celog radnog veka – od proizvodnje preko transporta i upotrebe do odlaganja, u skladu sa međunarodno priznatim standardima kao što su ISO 14067 i ISO 14064-4, kao i standardom 2 PfG Q2880/09.23 same organizacije. Potvrđeno je da svih osam serija proizvoda ispunjavaju zahteve standarda za smanjenje emisija koje je definisao TÜV Rheinland. Nove sertifikate su dobile dve Neo QLED 8K serije, tri Neo QLED 4K serije, dve OLED serije i jedna The Frame serija. 

Pored sertifikacije proizvoda, Samsung sektor za vizuelne prikaze je dobio i prvi sertifikat za metod izračunavanja ugljeničnog otiska proizvoda u segmentu prikaza i potrošačke elektronike koji dodeljuje TÜV Rheinland. Ovom sertifikacijom se mere i kontrolišu emisije štetnih gasova tokom celog radnog veka proizvoda tako što se prikupljaju i analiziraju podaci u skladu sa upravnim regulativama i predviđenim izvršnim uputstvima da bi se izračunale emisije štetnih gasova i osigurali transparentni i ponovljivi rezultati. 

Samsung nastavlja da radi na smanjenju ekološkog uticaja svojih proizvoda i planira da u 2024. godini stekne sertifikate za ugljenični otisak proizvoda i smanjenje ugljeničnog otiska proizvoda organizacije TÜV Rheinland za preko 60 modela, uključujući nove saundbarove. Uz rezultat i izveštaj o analizi smanjenja ugljeničnog otiska ovih osam serija proizvoda, Samsung je još uvereniji u jasan smer razvoja i osmišljavanja nove generacije dekarbonizovanih TV proizvoda.

Ovaj sertifikat je najnoviji u nizu priznanja za Samsung napore na polju održivosti. Kompanija je 2021. godine dobila svoj prvi sertifikat za smanjenje CO₂ organizacije Carbon Trust za Neo QLED 4K i TV uređaje više rezolucije. Naredne godine je 11 modela televizora i pet monitora i signage proizvoda dobilo sertifikate za smanjenje CO₂, a nedavno je 24 modela iz Samsung linije za 2023. godinu dobilo sertifikate organizacija Carbon Trust i TÜV Rheinland.

Za više informacija o Samsung liniji TV uređaja za 2024. godinu posetite www.samsung.rs.