Ovaj sertifikat potvrđuje posvećenost platforme Samsung Knox visokom bezbednosnom integritetu i efikasnosti desetu godinu zaredom

Foto: Samsung

Samsung Electronics objavio da je Samsung Knox, pouzdano bezbednosno rešenje integrisano u njegove TV uređaje za 2024. godinu, dobilo sertifikat opštih kriterijuma (CC) pred lansiranje ovih proizvoda.

CC sertifikat je globalni standard za procenu bezbednosnog integriteta IT proizvoda priznat u 31 zemlji širom sveta. Ovo je deseta godina zaredom kako je Samsung dobio CC sertifikat za Samsung Knox, vrhunsko bezbednosno rešenje za svoje TV uređaje koje nastavlja da se unapređuje iz godine u godinu. Samsung Knox ove godine potvrđuje svoju globalnu izvrsnost na polju bezbednosti dobijanjem sertifikata pre uvođenja televizora za 2024. godinu na tržište.

„S obzirom da nas svakodnevni život postaje još povezaniji, Samsung uviđa suštinsku potrebu korisnika za privatnošću i bezbednošću svojih ličnih podataka“, izjavio je Jangdži Kim, izvršni potpredsednik segmenta ekrana u kompaniji Samsung Electronics. „Imajući to na umu, ponosni smo što 10 godina zaredom osvajamo CC sertifikat za Samsung Knox na TV uređajima, zahvaljujući stalnom jačanju svojih bezbednosnih mera i standarda.“

Cilj CC sertifikata je da obezbedi dosledne i stroge standarde procene integriteta za IT proizvode i nastavlja da unapređuje efikasnost procene i sertifikacije. Uz unapređenu procenu i dosledne standarde, CC sertifikacija teži da ojača poverenje u bezbednost sertifikovanih IT proizvoda. CC sertifikacija se sastoji od profila zaštite (PP) i bezbednosnog cilja (ST). Samsung Knox je uspešno ispunio bezbednosni cilj i dostigao standarde za CC sertifikat.

  • CC sertifikacija ističe tri suštinske bezbednosne funkcije platforme Samsung Knox:
  • Praćenje Tizen OS: Samsung Knox aktivno registruje potencijalne hakerske pretnje u realnom vremenu i označava sve neovlašćene promene u ključnim sektorima Tizen OS, koji čini jezgro Samsung TV uređaja.
  • Blokiranje fišing sajtova: Samsung Knox verifikuje internet stranice kojima korisnici pristupaju i preventivno blokira bilo kakve fišing sajtove kako bi zaštitio podatke i privatnost korisnika.
  • Unapređena zaštita ličnih podataka: Samsung Knox garantuje savršenu zaštitu osetljivih ličnih podataka korisnika putem bezbedne veze sa Samsung Knox Vaultom, specijalizovanim procesorom za bezbednosne funkcije.