Dve Zlatne nagrade za dizajn koji nudi maksimalno iskustvo za različite načine života ičak 75 trofeja u devet kategorija, od dizajna proizvoda do korisničkog iskustva, za TV, kućne aparate, pametne telefone i druge uređaje

Beograd, 1. mart 2024 – Samsung Electronics osvojio je ukupno 75 International Forum (iF) Design nagrada za 2024. godinu na prestižnom nemačkom takmičenju u oblasti dizajna. Među priznanjima su dve Zlatne nagrade za Samsung OLED TV (S95C) i ambalažu telefona Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition.

Osnovana 1953. godine kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design nagrada ocenjuje sveobuhvatan niz faktora, uključujući originalnost i uticaj, u ukupno devet kategorija – dizajn proizvoda, dizajn ambalaže, dizajn komunikacije, unutrašnja arhitektura, profesionalni koncept, dizajn usluge, arhitektura, korisničko iskustvo (UX) i korisnički interfejs (UI).

„Dizajn potrošačke elektronike ima ključnu ulogu u tome kako korisnici doživljavaju ove proizvode i ove nagrade potvrđuju stalan napredak koji Samsung ostvaruje u ovoj oblasti“, izjavio je Tiem Rou, predsednik i direktor korporativnog centra za dizajn u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavljamo da se bavimo dizajnom koji je suštinski i veran svrsi proizvoda, a u budućnosti ćemo ga usklađivati sa načinom života korisnika koji se menja i unapređivati njihovo iskustvo zahvaljujući održivim inovacijama u dizajnu.“

Zlatne nagrade za dva inovativna proizvoda

Ultratanki OLED TV (S95C) debljine samo 9,9 mm omogućava postavljanje na minimalnoj udaljenosti od zida i time unapređuje kvalitet prostora, uz Dolby Atmos pruža realističan, trodimenzionalni zvuk za maksimalno imersivan audio i vizuelni doživljaj.

Ambalaža telefona Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition odražava stil bez završne obrade kojim se odlikuje atelje Maison Margiela time što koristi izražajan uzorak šava u središtu preklopa. Cela ambalaža podseća na stare kutije sa uzorcima korišćene u zanatskim radnjama za čuvanje različitih uzoraka tkanine i prediva. Pored toga, papirna tkanina koja pokriva spoljašnji deo pakovanja se savršeno uklapa sa uređajem uz estetiku visoke mode ateljea Maison Margiela.

75 nagrada od TV uređaja do kućnih aparata i pametnih telefona

Samsung Electronics je osvojio 75 priznanja u svim kategorijama dizajna. Pored Zlatnih nagrada za ambalažu uređaja OLED TV (S95C) i Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition, Samsung je nagrađen u kategoriji dizajna proizvoda za mašinu za pranje i sušenje veša Bespoke AI Laundry Combo™, podesivi bežični zvučnik Music Frame, dizajniran da se savršeno uklopi u okruženje, i sklopive telefone Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 koji koriste novi faktor forme za maksimalno korisničko iskustvo uz veći ekran poklopca.

Među ostalim proizvodima i uslugama koji su nagrađeni za izuzetan dizajn su Samsung Now+, Q Symphony i sajt Design Samsung. Samsung Now+ prikazuje korisne informacije kao što su vremenska prognoza ili prenos uživo sa kućne bezbednosne kamere čak i kad TV uređaj nije uključen, Q Symphony nudi maksimalno imersivno iskustvo primenom AI tehnologije zvuka za analizu prostora gledanja, dok najnovija verzija sajta Design Samsung nudi unapređeno mobilno iskustvo i interfejs koji se jednostavno koristi.