Na tri događaja u Seulu, Parizu i Njujorku u roku od 24 sata će biti prikazani novi kuhinjski i kućni aparati za svako posebno tržište 

Beograd, 3. april 2024 – Samsung Electronics predstavio je svoju najnoviju liniju kućnih aparata na globalnom događaju pod nazivom „BESPOKE AI“, koji se održava na tri lokacije – u Seulu, Parizu i Njujorku. Samsung deli svoju viziju toga kako konektivnost među prikazanim proizvodima može da unapredi ukupno iskustvo u domu i kako veštačka inteligencija (AI) poboljšava performanse aparata. 

Džong Hi Han, potpredsednik, generalni direktor i direktor za uređaje u kompaniji Samsung Electronics, otvorio je uvodni događaj za medije u Seulu opisom kako Samsung kućni aparati ne samo da dobro obavljaju uobičajene zadatke, već primenom AI mogu i više nego što je ranije moglo da se zamisli. Uz ekrane na frižideru, indukcionoj ploči i mašini za veš, Bespoke aparati postaju platforma za zabavu, kao i jednostavan kontrolni centar za druge povezane Samsung aparate preko aplikacije SmartThings. 

„Od uvođenja BESPOKE linije 2019, godine, Samsung Electronics prikazuje kako aparati mogu da se prilagode da bi se najbolje uklopili u dom i način života svakog korisnika“, rekao je Han. „Pet godina kasnije delimo viziju veštačke inteligencije u aparatima kroz proizvode koji proširuju Bespoke liniju zahvaljujući unapređenoj konektivnosti i AI mogućnostima koje će korisničko iskustvo podići na još viši nivo.“ 

Sinhronizovani Bespoke AI aparati za stvaranje novog iskustva u različitim prostorima 

Uz ugrađeni Wi-Fi, unutrašnje kamere, AI čipove i kompatibilnost sa aplikacijom SmartThings, najnoviji Samsung Bespoke AI uređaji dolaze s poboljšanim opcijama i povezivanjem kako bi postavili temelje za istinski pametni dom. Takođe, novi AI Home, povezani 7-inčni LCD ekran koji je dodat u više proizvoda, pruža intuitivan, jednostavan pristup i kontrolu nad celim povezanim ekosistemom.

S obzirom da ljudi većinu vremena imaju mobilne telefone kod sebe, Mobile Smart Connect je nova funkcija koja daje obaveštenje na telefonu kada je blizu registrovanih aparata. Ovo iskačuće obaveštenje podrazumeva meni za brzu kontrolu vršenja ključnih funkcija aparata direktno sa telefona, tako da korisnici više ne moraju da traže daljinski upravljač po kući. Ovim se čak eliminiše nekoliko koraka i klikova koji su bili potrebni da se istim funkcijama pristupi preko aplikacije SmartThings. 

Samsung na BESPOKE AI događaju takođe predstavlja novu funkciju Calm Onboarding, koja korisnicima olakšava se da pridruže Samsung povezanom načinu života. Zahvaljujući njoj, korisnici ne moraju da gube vreme na registraciju proizvoda jer ona direktno registruje kupljene proizvode na aplikaciji SmartThings na osnovu istog Samsung naloga na sajtu Samsung.com. 

Za sigurnost korisnika pri ulasku u eru hiperpovezanih kućnih aparata na osnovu tehnološkog napretka, tu je i Samsung sveobuhvatna bezbednosna platforma Knox Matrix koja štiti sve korisničke podatke smeštene na povezanim aparatima. 

AI proširuje spektar funkcija na Samsung kućne aparate

Najznačajnija razlika između ova tri događaja, osim lokacije, jeste linija proizvoda koja će biti predstavljena na konferencijama za medije jer se svaki odnosi na one uređaje koji će biti uvedeni na datom tržištu. 

S obzirom da je energetska ušteda važan kriterijum na evropskom tržištu, na „BESPOKE AI“ događaju u Parizu je predstavljena nova energetski efikasna linija mašina za veš. Ova linija obuhvata različite modele od A-10% preko A-20% do A-40% modela za dodatnu uštedu energije. Model A-40% za dodatnu uštedu energije je opremljen Bubble Shot tehnologijom, koja štedi energiju pumpanjem vode unutar bubnja i njenim raspršivanjem na vrhu. 

Napredak ka budućnosti održivih aparata

Samsung je posvećen ne samo pružanju boljeg iskustva doma, već i stvaranju proizvoda koji mogu da pomognu u izgradnji bolje budućnosti za okruženje i društvo u celini. Događaj je bio posebno značajan jer nije samo predstavio nove linije proizvoda i funkcije koje Samsung lansira, već je globalno objavio kako svi uređaji povezani putem Wi-Fi-ja, uključujući one koje korisnici već poseduju, mogu da se menjaju.

Samsung nastavlja da unapređuje uređaje povezane putem Wi-Fi-ja na tržištu i u domovima korisnika putem softverskih ažuriranja i razvoja platforme Smart Things. Korisnici mogu uživati u novim funkcijama čak i sa starim modelima, kao i u energetski efikasnijim funkcijama sa proizvodima koji su već kupljeni. Smart Forward, koji je prvi put najavljen na događaju usluga je koja obezbeđuje najnovije funkcije, sigurnosne zakrpe i nadogradnje putem redovnih softverskih ažuriranja. Korisnici će moći da provere informacije o dostupnim ažuriranjima i primaju obaveštenja putem SmartThings aplikacije. Ovo obezbeđuje korisnicima sigurnost i takođe doprinosi smanjenju učestalosti zamene uređaja.

Uz funkciju SmartThings Energy je lako pratiti i kontrolisati količinu utrošene energije na povezanim Samsung uređajima. Pored toga, u cilj u smanjenja učestalosti zamene aparata, usluga Smart Forward korisnicima nudi najnoviju tehnologiju i bezbednost. Predstavljena po prvi put na ovom događaju, ova usluga donosi najnovije funkcije i operativne sisteme na sve Bespoke aparate putem redovnog ažuriranja softvera. 

Samsung takođe ulaže velike napore u uvođenje održivijih praksi kad je riječ o Bespoke proizvodima – od izbora sirovina do strukture dizajna svakog modela. Samsung koristi recikliranu smolu u plastičnim delovima svojih aparata i za cilj ima da uvede recikliranu smolu u 50% plastičnih komponenti do 2030. i u sve plastične komponente do 2050. godine.

Bezbednost proizvoda je takođe važan prioritet za Samsung, koji teži da osvoji i proširi sertifikate koji potvrđuju pouzdanost njegovih proizvoda u svim kategorijama, uključujući sertifikat za smanjeni rizik od požara (RFR) za nove proizvode, što predstavlja potvrdu da su Bespoke aparati osmišljeni da uspešno spreče takve incidente.

Na kraju događaja, Samsung je takođe otkrio da sarađuje sa Diznijem i Piksarom u filmu “Inside Out 2” (koji dolazi u bioskope 14. juna), kako bi predstavio funkcije novog Bespoke AI Laundry Combo™. Prikazan je novi ko-brendirani trejler koji je sadržao isečke iz Inside Out 2 i prikazao kako, sa novom veš mašinom, možete ukloniti stresne emocije tokom pranja sa AI Bubble™.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih  i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com