Monkey 47 džin pretvorio je popularan beogradski hotel u The Wild Monkey Inn na jedno veče

Odabrana gradska ekipa sinoć je imala priliku da prisustvuje jednom krajnje originalnom događaju pod nazivom The Wild Monkey Inn u hotelu Pavilion. Njihov domaćin, ujedno i zvezda večeri, šarmantni Monkey 47 uspeo je da napravi fantastičnu atmosferu koja će se još dugo prepričavati po gradskim kuloarima. O čemu je zapravo reč?
Po dolasku u The Wild Monkey Inn, gosti su se našli licem u lice pred jednim fantastičnim svetom: od telefona iz neodoljive vintidž epohe koji je pozivao goste da ostave poruku koja će dalje putovati kroz vreme, do misteriozne proročice koja je, služeći se špilom karata, zapravo kreirala savršen koktel za svakog gosta. Poneseni egzotičnim ambijentom The Wild Monkey Inn-a, gosti su mogli da oslikaju svoja lica motivima džungle kroz navođenu ruku body art umetnice, a specifična i vrhunska atmosfera dodatno je zagrevana sjajnim DJ Lutonom i DJ Nadeždom Dimitrijević.
A onda, nakon što su se svi opustili, atmosfera je iznenada podignuta na viši nivo. Među prisutne su kročili dobošari i uz dramatičan zvuk najavili dolazak domaćina ove lucidne večeri.


Otkad se iz Crne šume otisnuo na egzotično putovanje, Monkey 47 stekao je brojne prijatelje i oduševio barmene, poznavaoce i ljubitelje džina širom sveta. Reč je o receptu koji je ujedinio britansku tradiciju, indijsku egzotiku i netaknutu prirodu Crne šume, uz vrhunsko umeće izrade.
Ovaj zagonetni suvi džin potiče od jedne takođe zagonetne ličnosti, komandanta Montgomerija Montija Kolinsa, koji je nakon Drugog svetskog rata poslat u Nemačku, gde se uključio u obnovu berlinskog zoološkog vrta i sprijateljio sa majmunom zvanim Maks, koji će mu kasnije poslužiti kao inspiracija da donese nešto novo i nesvakidašnje u svet džina. Put ga je naveo u severni region Crne šume, gde je otvorio krčmu “The Wild Monkey”. Nostalgičan za omiljenim engleskim pićem, ovde je kreirao osnovni recept za džin koji će postati Monkey 47.
Oko trećina sastojaka za ovaj jedinstveni džin dolazi iz Crne šume, poput smreke, zove, brusnice, divlje šljive i lišća kupine, što su samo neki od sastojaka koji se obično ne nalaze u džinu. Sveukupno, ovaj džin sadrži ukupno 47 ručno biranih delova biljaka koje su obrađene u prirodnoj izvorskoj vodi iz Crne šume i pružaju džinu Monkey 47 njegovu izvanrednu kompleksnost i kvalitet.

Destilovan u posebnim bakarnim kazanima od 100l, ovaj džin odležava 100 dana u glinenim tankerima, a njegov kvalitet potvrđen je brojnim nagradama. Prema Drinks International godišnjem brend izveštaju, Monkey 47 izglasan je za najtrendi džin 7 godina zaredom.
Među gostima koji su se čekirali u The Wild Monkey Inn našle su se brojne poznate ličnosti i influenseri, kao i predstavnici medija i partneri kompanije, kojima se domaćin Monkey 47 zahvaljuje što su svojim prisustvom upotpunili ovo enigmatično veče.