Međunarodni turnir posvećen igračima League of Legends pod nazivom Winter Cup powered by Samsung Odyssey je počeo 12. februara. Ovaj događaj ima za cilj da podstakne integraciju zajednice sa jednom od najpopularnijih igara na svetu i pruži priliku za takmičenje u profesionalnom gejmingu na visokom nivou. Ukupni fond nagrada iznosi 6000 evra.

Međunarodno takmičenje

Turnir je otvoren za igrače iz 18 evropskih zemalja, uključujući Poljsku, Grčku, Rumuniju, Bugarsku, Češku Republiku, Slovačku, Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Severnu Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Ukrajinu, što ga čini arenom međunarodnog takmičenja na najvišem nivou. Ovo je odlična prilika da igrači isprobaju svoje veštine protiv rivala iz različitih regiona i promovišu jedinstvo i zajedništvo u okviru zajednice igre League of Legends.

Ambasadori turnira su Nervarijen, Kjubon, Ista i Alojz_NL, koji će zajednici doneti svoju strast i posvećenost i podstaći učešće u takmičenju. Odabrani mečevi se takođe mogu gledati na njihovim kanalima.

Prijava za turnir je počela 12. februara i traje do 12. marta.

Raspored otvorenih kvalifikacija:

1. kvalifikacije – 21-23.02.

2. kvalifikacije – 27-29.02.

3. kvalifikacije – 05-07.03.

4. kvalifikacije – 12-14.03.

Sa prelaskom turnira u grupnu fazu, planiranu za 19-22. mart, 16 timova će se takmičiti u 4 grupe, a prva četiri tima iz svih kvalifikacija će se boriti u formatu duple eliminacije da bi dospeli u eliminacionu fazu.

Polufinalni mečevi su planirani za 27. mart i biće organizovani u formatu najbolji od 3. Veliko finale, u kom će se odlučiti pobednički tim, zakazano je za 28. mart.

Uvodni meč

Takmičenje počinje uvodnim mečom između timova ambasadora. Kjubonov i Nervarijenov tim će se boriti protiv tima Alojza i Iste. Pored standardne Summoners Rift igre 5 na 5, gledaoci će moći da uživaju u duelima 2 na 2 i 2 na 2 u igri Howling Abyss uz dodatne izazove. Događaj će biti emitovan na kanalima kreatora 20. februara u 18.00 h po centralnoevropskom vremenu.

Nova era OLED gejminga

Partnerstvo sa kompanijom Samsung dodaje novu dimenziju ovom turniru i učesnicima nudi šansu da otkriju gejming monitore visokog kvaliteta. Samsung Odyssey OLED G9 je jedinstveni 49-inčni gejming monitor sa 1800 R zakrivljenošću za potpuno imersivno iskustvo, stopom osvežavanja od 240 Hz i vremenom odziva od samo 0,03 ms. Ekran nudi neverovatne vizuelne efekte, izuzetno iskustvo i munjevitu brzinu. U srcu Odyssey OLED G9 monitora je revolucionarni Neo Quantum Pro procesor koji analizira i optimizuje svaki kadar na OLED ekranu za maksimalan kvalitet prikaza.

Detaljne informacije o turniru se mogu naći na zvaničnom sajtu – https://wintercup.online/. Više o Odyssey OLED G9 monitoru: https://www.samsung.com/rs/monitors/gaming/odyssey-oled-g9-g95sc-49-inch-240hz-curved-dual-qhd-ls49cg950suxdu/