Er Srbija je tokom novembra prevezla ukupno 298.322 putnika, što je porast od 39 odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine i 60 odsto više u poređenju sa do sada rekordnom 2019. godinom. Srpska nacionalna avio-kompanija obavila je 3.560 letova iz Beograda, Niša i Kraljeva, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na novembar prošle godine i 54 odsto u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.

“Bližimo se broju od četiri miliona prevezenih putnika u ovoj godini. Hvala vam što letite sa nama i svakodnevno nam ukazujete poverenje. Trudimo se da vam zauzvrat omogućimo još veći izbor prilikom putovanja i da vam olakšamo da brzo i lako stignete do željenih destinacija. Od 2013. godine do danas, preko 26 miliona putnika bilo je na našim letovima, a sledeći cilj nam je 30 miliona putnika,” izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

U novembru, koji je bio sedamnaesti uzastopni rekordni mesec Er Srbije, najpopularnije destinacije u regionu bile su Podgorica i Tivat, u Zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Rim i Milano, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atine i Barselone.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.