PERSONEL ÇEKİMLERİ

Foto: TGA (Türkiye Tourism Promotion and Development Agency)

Tirkizne obale Turske od Sredozemnog do Egejskog mora su jedan od najlepših pejzaža u zemlji, sa sunčanim danima skoro tokom cele godine, i plažama od belog peska koje miluju azurni talasi. 

Ove očaravajuće obale su gostoljubiva destinacija koja nudi udobne, porodične hotele sa nizom sadržaja, plaže pogodne za vodene sportove, raznovrsne kulinarske užitke i blizinu legendarnih drevnih gradova Egeja i Mediterana. Ruta je idealna za sunčanje i kupanje na plažama sa plavom zastavom, obilazak ruševina i muzeja, i uživanje u najukusnijim lokalnim delicijama turske mediteranske kuhinje.

Dragulj Turske rivijere

Antalija, srce Turske rivijere, jedna je od najpopularnijih destinacija u Turskoj za porodični odmor, pružajući obilje udobnih i luksuznih opcija za smeštaj sa širokim spektrom pogodnosti. Dok se opuštate na jednoj od plaža sa plavom zastavom, vaša deca mogu uživati u najrazličitijim aktivnostima na bazenu i u akvaparku, a svi zajedno ugođaj ćete dopuniti najraznovrsnijim ukusima mediteranske kuhinje. Osim toga, možete stvoriti nezaboravne uspomene sa decom posetom jednom od jedinstvenih gradskih tematskih parkova.

Uz sunce, more i beli pesak, Antalija je karakteristična i po svojoj fascinantnoj istoriji. Dom nekih od najuticajnijih svetskih civilizacija, pokrajina i grad nude mnoštvo uzbudljivih spomenika. 

Kaleiči, „stari grad“ Antalije, sadrži artefakte iz različitih perioda, od Rimskog do Osmanskog carstva. Patara, Perge, Faselis, Termesos, Aspendos, Side, Olimp i Mira su samo neki od drevnih gradova koji osvetljavaju istoriju Antalije; neka od ovih drevnih blaga su takođe dostupna preko prelepih pešačkih staza, a otvorena su za posetu u hladnijim noćnim satima.

Na stazama poput Likijskog puta, prve duge staze u Turskoj, ili Puta Svetog Pavla – rute  kojom se širilo hrišćanstvo u Anadoliji, možete da krenete u kratke ili duže šetnje sa porodicom, uživajući u zajedničkom vremenu i pogledu koji oduzima dah: na tirkizni zaliv, bujne šume i istorijske ruševine. 

Ostale porodične aktivnosti u Antaliji uključuju sportove na vodi kao što je ronjenje. Kaš se smatra jednom od deset najboljih ronilačkih destinacija na svetu. Belek je odlična destinacija za golf, sa terenima svetske klase. Kanjoni, nacionalni parkovi i pećine Antalije su jedinstvena prirodna čuda. Pećine Karain i Damlataš koje oduzimaju dah, kao i kanjon Keprulu, među mnogim su porodičnim atrakcijama ovog područja. Antalija je takođe poznata i po zabavnim parkovima, koji garantuju prelepo iskustvo za porodice sa decom.

Zapanjujući putevi od Egeja do Mediterana

Mugla, koja povezuje Egejsko i Sredozemno more sa svojim netaknutim zalivima, takođe je popularna destinacija za porodični odmor, zahvaljujući svojim prirodnim lepotama, bogatoj istoriji i porodičnim sadržajima, a odmarališta u oblasti od Bodruma do Fetija pružaju odlična iskustva za odmor.

Iako poznat po plažama sa plavom zastavom, Bodrum je takođe popularna destinacija za ljubitelje istorije, sa srednjovekovnim zamkom (Bodrum Castle) u kojem se sada nalazi podvodni muzej Bodrum. Dobro lociran za sportove na vodi, Bodrum je takođe polazna tačka za čuvena plava krstarenja koja pružaju nezaboravno iskustvo porodičnog odmora. Bodrum je i domaćin nekoliko restorana sa Michelinovim zvezdicama koji nude najbolju tursku i internacionalnu kuhinju.

Fetije je dom Oludeniz, međunarodno poznate plaže, doline leptira (stanište za više od 80 vrsta), i prelepog zaliva Kabak. Sjajna porodične aktivnosti može biti i poseta kanjonu Saklikent. 

Kojdžegiz, koji se nalazi na ruti između Marmarisa i Fetija, je CittaSlow grad (slow town) u kojem možete videti morske kornjače Caretta caretta, a Babadag, jedan od najvažnijih centara za paraglajding u Turskoj i svetu, takođe se nalazi u Fetiju.