Vinarija Tikveš započela je sezonu na internacionalnim vinskim takmičenjima u ovoj godini, postigavši izuzetan uspeh na jednom od najprestižnijih i najkredibilnijih svetskih vinskih takmičenja – „Mundus Vini 2024”. Na prolećnom izdanju ovog takmičenja Tikveš je osvojio 2 specijalne nagrade, 6 zlatnih i 1 srebrnu medalju.


Vino Bela Voda white 2022 osvojilo je nagradu „Best of Show North Macedonia white“, kao i zlatnu medalju, dok je Bela Voda red 2021 osvojila nagradu „Grand Gold“. Pored toga, još 6 vina osvojila su zlatne medalje: Bela Voda white 2022, Domaine Lepovo Chardonnay 2022, Bela Voda red 2015, Barovo red 2021 proizvedeno u vinariji „Кrnjevo“, Babuna red 2022, Alexandria Cuvée red 2022, a vino Luda Mara White Cuvée, koje će uskoro biti pušteno u prodaju, osvojilo srebrnu medalju

.
„Postignuti uspeh vina Tikveš na ,,Mundus Vini 2024” predstavlja svojevrsni reper i predznak onoga što će uslediti na ostalim takmičenjima ove godine, što će doprineti željenom pozicioniranju naših vina na tržišta. Ove nagrade nas čine posebno ponosnim, jer su još jedna potvrda naše dugoročne strategije razvoja, koja se temelji na proizvodnji vina na specifičnim mikrolokacijama, vrhunskog kvaliteta i autentičnosti“, izjavila je je generalna direktorka vinarije Tikveš Branka Slaveska.


Osvajanje nagrada na ovom renomiranom svetskom takmičenju vina smatra se izuzetnim uspehom, s obzirom na stroga pravila testiranja i brojne prijave iz celog sveta, kojih svake godine ima više od 12.000. Prema propozicijama takmičenja, ukupan broj nagrađenih vina je strogo ograničen. Nagrađena vina Tikveš nalaze se među 64 vina koja su ove godine dobila veliku zlatnu medalju, 1.727 vina su osvojila zlato i 1.183 vina je nagrađeno srebrnim medaljama. Ovaj podatak još jednom potvrđuje da je vinarija Tikveš na svetskom nivou jedan od najnagrađivanijih proizvođača vina iz našeg regiona.


Svake godine Tikveš vina osvoje više od 100 nagrada i priznanja na renomiranim međunarodnim vinskim takmičenjima.