Foto: Nemanja Knežević

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) stoji iza projekta Lokalac na internetu, koji podržava omladinu u svom radu i dostignućima.
Prva organizacija kojoj je Lokalac na internetu pomogao u ostvarenju ciljeva je Centar za mlade talente ‘’Nikola Tesla’’. Za 22 polaznika Centra su od doniranih sredstava, kupljene kotizacije za učešće na internacionalnom takmičenju STEMCO u pet naučnih disciplina. Na takmičenju su osvojene 24 medalje, 12 zlatnih i 12 srebrnih, a dva polaznika su se takmičila u dve naučne discipline.
Takođe, kupljene su kotizacije za 3 polaznika za ISRIF (International Student Research and Innovation Fair) gde su osvojene 3 medalje, jedna zlatna i dve srebrne.
Centar za talente će od preostalog iznosa donacije obezbediti kotizacije za neka od internacionalnih takmičenja tokom naredne godine.
Lokalac na internetu predstavlja brend koji podržava i brine o lokalnoj zajednici. U svom asortimanu ima već dobro poznate majice, dukseve, cegere i šolje, a plan je da se tu nađu i neki drugi artikli. Za dizajn i izradu celog asortimana bio je zaslužan brend Dechko Tzar, koji je sa Fondacijom partner na ovom projektu.
Lokalac ima dosta planova za narednu, 2024. godinu. Tu spada nova kolekcija, novi artikli, i artisti koji će učestvovati i svojim talentom obogatiti kolekciju.
Ako želite da podržite mlade u Srbiji I date svoj doprinos, posetite lokalac.rs ili Dechko Tzar prodavnice i postanite i vi Lokalac na internetu.