Foto: Samsung

Sertifikacija meri i potvrđuje ugljenične emisije tokom celog radnog veka ukupno 10 modela frižidera, mašina za veš i klima-uređaja

Beograd, januar – Samsung Electronics objavio je da je 10 modela iz tri grupe proizvoda u segmentu digitalnih kućnih aparata dobilo sertifikat o „ugljeničnom otisku proizvoda“ konsultantske firme Carbon Trust. Ovaj sertifikat dokazuje da je Carbon Trust izmerio i potvrdio ugljenične emisije ovih proizvoda na osnovu globalnog standarda PAS 2050:2011.

„Sertifikacija ugljeničnog otiska proizvoda naših kućnih aparata predstavlja značajno dostignuće“, izjavio je Džang Sang Mun, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u segmentu kućnih aparata kompanije Samsung Electronics.

Carbon Trust je globalna konsultantska firma u oblasti klimatskih promena čiji cilj je da ubrza prelazak na dekarbonizovanu budućnost. Ova britanska organizacija koja posluje u celom svetu izdaje sertifikate o ugljeničnim otiscima proizvoda u skladu sa međunarodnim standardima.

Samsung proizvodi su sertifikovani na osnovu otiska tokom celog radnog veka, koji podrazumeva celokupne emisije gasova sa efektom staklene bašte proizvoda, od porekla sirovina preko proizvodnje, distribucije, upotrebe do konačnog odlaganja.

Sertifikat je dobilo ukupno 10 modela, uključujući tri modela BMF frižidera[1] i jedan model WindFree klima-uređaja[2] za kuću koji se prodaju u Evropi i šest modela Bespoke Grande mašina za veš[3] koji se prodaju u Južnoj Koreji.

Samsung Electronics planira da iskoristi dobijene rezultate merenja za upravljanje i procenu ugljeničnih emisija budućih modela u ovim grupama proizvoda.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih  i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com

O firmi Carbon Trust

Carbon Trust je globalna konsultantska firma u oblasti klimatskih promena čija misija je da ubrza prelazak na dekarbonizovanu budućnost. Preko 20 godina promoviše dekarbonizaciju kompanija, vlada i organizacija. Sa mrežom od preko 400 međunarodnih stručnjaka, Carbon Trust usmerava organizacije na njihovom putu ka neto nultim emisijama. Od strateškog planiranja i postavljanja ciljeva do sprovođenja, aktivnosti i komunikacije – nudi pametnije načine da se reči sprovedu u delo.